خواص روغن (سیاه دانه - کرچک - نارگیل - بادام تلخ)

خواص-روغن-نارگیلروغن نارگیل:

روغن نارگیل یک روغن خوراکی استخراج شده از هسته یا گوشت نارگیل بالغ درو شده از درخت نارگیل است که بین روغن‌های مخصوص سرخ کردن، حرارت لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه روغن‌ها بالاتر است؛ بنابراین، حتی در دماهای بالا هم این روغن نمی‌سوزد و دود از آن بلند نمی‌شود.
  • مالیدن روغن کهنه نارگیل برای تسکین درد کمر، بواسیر و زانو مؤثر است.
  • در صنعت صابون‌سازی و شامپوسازی استفاده می‌شود.
  • خوردن و مالیدن روغن نارگیل بر بدن برای تقویت عضلات و موی سر مفید است.
  • موهای خشک، رنگ شده و آسیب دیده را تقویت می‌کند.
  • برای پوست‌های خشک و حساس مناسب است.
  • ترک‌های خشکی پوست بدن و لب را از بین می‌برد. 
 

روغن بادام زمینی:

روغن گیاهی است که از بادام زمینی گرفته می‌شود این روغن به صورت خام یا برای پختن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • حدودا ۲۵% پروتئین دارد.
  • حاوی ویتامین F است.
  • کلسترول ندارد و برای افرادی که چربی خون دارند مفید است.
  • از جمع شدن چربی در جداره‌ی رگ‌ها جلوگیری می‌کند.
  • به‌ صورت خالص یا مخلوط با روغن زیتون مصرف غذایی و دارویی دارد.
  • مالیدن این روغن قبل از حمام بر پوست سر برای رفع شوره سر و ریزش مو مفید است.

روغن پسته:

روغن پسته بسیار مقوی است و از ویتامین‌های آ، دی، ای، کا سرشار است. از سوی دیگر روغن پسته دارای مقادیر بسیار بالایی از آهن، فسفر، مس، روی و منیزیم است. این روغن به صورت بسیار وسیعی در صنایع آرایشی و طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • قلب را تقویت می‌کند
  • خوشبو کننده دهان است.
  • چکاندن چند قطره روغن پسته در بینی برای تقویت حافظه و دفع سموم مؤثر است.
  • مانع شکستگی ناخن می‌شود و گوشت‌های زائد کنار ناخن را از بین می‌برد.
  • این روغن در عطر سازی مصرف فراوان دارد.

روغن فندق:

روغن فندق نیز که از فندق بدست می‌آید، بسیار خوش‌طعم است و در پخت‌وپز مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • اثرات درمانی آن شبیه روغن بادام است.
  • باعث تقویت و رویش مو می‌شود.
  • اگر این روغن را سریعا به محل گزیدگی عقرب و رتیل بمالید زهر را از بین می‌برد.
  • این روغن مقوی معده است.
  • مخلوط مساوی روغن فندق با روغن زیتون برای سرخ کردن رنگ موها مفید است.
  • این روغن در آشپزی نیز استفاده می‌شود.
  • این روغن را در روغن نقاشی داخل می‌کنند تا تابلوهای رنگ روغنی زودتر خشک شوند.
 

خواص-روغن-زیتونروغن زیتون:

از میوه درخت زیتون به دست می‌آید. این درخت نخستین بار در کرانه‌های دریای مدیترانه پرورش یافت.این روغن در آشپزی، تولید لوازم آرایش، تولید دارو و صابون کاربردهای گوناگون دارد. در قدیم از روغن زیتون به عنوان سوخت چراغ‌های روغنی نیز استفاده می‌کرده‌اند.
  • خاصیت تسکین دهندگی دارد.
  • چروک پوست را از بین می‌برد.
  • خاصیت ضد آفتاب دارد.
  • سوختگی‌های پوستی را درمان می‌کند.
  • مرطوب کننده پوست است.
  • شوره سر را از بین می‌برد.
  • قولنج روده را درمان می‌کند.
  • کلسترول را پایین می‌آورد.

روغن کنجد:

نوعی روغن خوراکی است که از دانه‌های کنجد بدست می‌آید. روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه‌ی روغن‌ها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر داراست.
طبیعت این روغن گرم است و برای مبتلایان به درد معده مفید است.
  • تقویت کننده و جلادهنده مو است.
  • چاق کننده بدن است.
  • مقاوت بدن را در مقابل سم افزایش می‌دهد.
  • برای درمان زخم سوختگی‌ها مفید است.
  • کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون
  • جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و آرتروز
  • کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا
  • جلوگیری از سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش
  • جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق
  • جلوگیری از بروز سکته قلبی
  • جلوگیری از بروز آب مروارید

روغن سیاه دانه:

طبع سیاه دانه گرم و خشک است. امروزه از سیاه دانه و روغن سیاه دانه برای مصارف دارویی درمانی و آشپزی به عنوان ادویه استفاده می شود.
  • از سفیدی زودرس موها جلوگیری می‌کند.
  • کرم معده را رفع می‌کند.
  • زگیل را از بین می‌برد.
  • ترک پوستی و درد مفاصل و ورم را از بین می‌برد.
  • ترمیم‌کننده‌ی پوست است.

روغن تخم کتان:

روغن کتان از دانه‌های رسیده و خشک شده‌ گیاه کتان استخراج می‌شود و به رنگ زرد کهربایی است. روغن دانه کتان یکی از غنی ترین منابع امگا۳ است و عملکردی مانند یک مولتی ویتامین دارد. مهمترین ویژگی روغن کتان پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی است.
  • در درمان یبوست بسیار مؤثر است.
  • بیماری‌های مجاری ادراری را درمان می‌کند.
  •  زخم معده را درمان می‌کند.
  • درد قاعدگی ر اتسکین می‌دهد.
  • در رفع سوختگی ها و کمک به درمان سریعتر محل سوختگی استفاده می‌شود
  • در تسکین دردهای روماتیسمی و التهاب مفاصل مفید است و به کاهش التهاب، درد، سفتی و تورم مفصل کمک می‌‌کند.

خواص-روغن-گردوروغن گردو:

روغن گردو خوراکی است و به دلیل قیمت بالایی که دارد، به طور کلی کم‌تر از روغن‌های دیگر در پخت و پز مواد غذایی استفاده می‌شود. این روغن رنگ روشن و عطر و طعم ملایمی دارد.
روغن گردو برای مزه‌دار کردن سس سالاد، ماهی و گوشت و در ترکیب با پاستا و برای آماده کردن دسر استفاده می‌شود.
  • لخته شدن خون را کاهش می‌دهد
  • بازکننده عروق و برطرف کننده‌ی چربی است.
  • درد مفاصل را تسکین می‌دهد.
  • سطح هورمون‌های بدن را به ثبات می‌رساند
  • خواص ضد پیری دارد
  • با عفونت‌های قارچی مبارزه می‌کند
  • دیابت را کنترل می‌کند
  • لخته شدن خون را کاهش می‌دهد

 روغن بادام شیرین:

یکی از محبوبترین و بهترین روغنهای گیاهی برای استفاده در لوازم آرایشی است.این روغن مصرف خوراکی نیز دارد و می‌تواند در تهیه و پخت غذا استفاده شود
  • تقویت‌کننده اعصاب است.
  • بی‌خوابی را درمان می‌کند.
  • سرفه خشک را برطرف می‌کند.
  • باعث پرپشت شدن ابرو و مژه‌ها می‌شود.
  • مرطوب‌کننده‌ی خوبی است.
  • برای درمان خشکی و ترک خوردگی لبها مفید است
  • تغذیه‌ سیستم عصبی و تقویت حافظه کمک شایانی میکند
  • تنظیم فشار خون و کلسترول کمک میکند و روغنی مفید برای بیماران قلبی عروقی است.

روغن بادام تلخ:

بادام تلخ از هر لحاظ شبیه به بادام شیرین است با این تفاوت که در مغز آن ماده ای وجود دارد که سبب تلخ مزه شدن آن می شود.این روغن فقط برای مصارف خارجی توصیه می شود و برای دوران بارداری و شیردهی ممنوع است.
  • موی سر را تقویت می‌کند.
  • چین و چروک پوست را برطرف می‌کند.
  • خشکی و ترک دست و پا را برطرف می‌کند.
  • درد و وز وز گوش را از بین می‌برد.
  • قدرت بینایى را زیاد مى‏ کند
  • هر شب پوست سر را با روغن بادام تلخ ماساژ دهید. از طاسى سر جلوگیرى مى ‏کند

روغن شاهدانه:

یک مایع سبز رنگ است و به عنوان یکی از مغذی ترین روغن های درمانی، برای پوست فواید زیادی دارد. علاوه بر کاربرد های پزشکی گستره، این روغن همچنین در صنایع عطر، صابون، شمع و در آشپزی استفاده می شود
  • نشاط آور است.
  • تنظیم کننده خواب است.
  • دردهای عصبی و عضلانی را تسکین می‌دهد.
  • ضد آفتاب است.
  • منجر به کاهش استرس و اضطراب می شود.
  • اشتها را افزایش می دهد

روغن کرچک:

روغن کرچک یکی از مواد ضدالتهاب و ضدباکتری است که به‌ سبب داشتن مواد مورد نیاز برای سلامت پوست و مو، در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد بسیاری دارد. این روغن که از عصاره‌ی دانه‌ی کرچک به‌ دست می‌آید، یکی از مواد خام مفید با پایه‌ ی زیستی است که حتی در تولید دارو نیز از آن استفاده می‌شود
  • موی سر،‌ مژه و ابرو را تقویت می‌کند.
  • یبوست را درمان می‌کند.
  • دل درد و دل پیچه را درمان می‌کند.
  • نرم‌ کننده‌ی پوست است.
  • التهاب‌های پوستی ناشی از آفتاب سوختگی، آکنه و خشکیِ پوست به کمک روغن کرچک درمان می‌شوند
  • نه تنها می‌تواند باعث تسکین درد آرتروز شود، بلکه دردهای ماهیچه‌ای را نیز آرام می‌کند

روغن آووکادو:

روغن آووکادو که از میوه آووکادو تولید می شود به عنوان یکی از سالم ترین انواع روغن ها شناخته می شود. روغن آووکادو غنی از تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین E، ویتامین A و اسید اولئیک و اسید های چرب ضروری می باشد. روغن آووکادو به طور معمول سبز با بوی تند می باشد اما اگر روغن تصفیه شود رنگ آن زرد می شود.
  • مرطوب کننده پوست است.
  • تقویت کننده رشد مو است.
  • دارای خواص ضد پیری بسیار بالایی است
  • یک روش طبیعی برای کاهش فشار خون بالا می باشد
  • برای درمان روماتیسم، آرتروز و حتی پوکی استخوان مفید باشد
  • برای سلامت قلب و عروق و جلوگیری از حمله قلبی و سکته قلبی مفید می باشد

خواص-روغن-آفتابگردانروغن آفتابگردان:

روغنی است که از دانه‌های روغنی گل آفتابگردان استخراج می‌کنند. از این روغن برای مصارف خوراکی استفاده می‌شود.این روغن، یکی از روغن‌های رایجی است که برای سرخ کردن و پخت‌وپز مواد غذایی، کاربرد گسترده‌ای دارد. پس از آن که از دانه آفتابگردان روغن گرفتند، کنجاله آن را برای خوراک دام مورد استفاده قرار می‌دهند.
  • باعث افزایش انرژی می شود
  • برای بهبود سلامت پوست و مو می باشد.
  • پیشگیری از بیماریهای قلبی است
  • باعث کاهش شدت آرتروز و آسم می شود
  • بهبود رشد مجدد سلول پوستی می شود.
  • کاهش شدت دفعات گُر گرفتگی در زنان یائسه است
  • دارای خاصیت تب بر و آرامبخش است و برای درمان سرماخوردگی مفید می باشد.

روغن سویا:

روغن گیاهی است که از سویا گرفته می‌شود و کاربرد خوراکی دارد. رنگ آن شفاف به رنگ نارنجی و قهوه‌ای است
 
  • عاری از کلسترول می باشد
  • خاصیت تمیز کننده رگ‌های خونی و قلب و تسریع کننده دستگاه گردش خون می‌باشد
  • باعث تقويت طحال و لوزالمعده می‌شود و برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار مفید است.
  • خطر سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ و بیماری کولون روده را کاهش دهد.
  • در تقویت بینایی و دید نقش دارد
  • برای درمان ورم مفاصل استفاده می‌شود.

روغن به:

  • برای درمان اسهال مزمن، زخم معده و روده مفید است.
  • مالیدن این روغن بر بدن برای درمان جرب و گال، معالجه شوره سر، شپش بدن، صدای وزوز گوش، زخم‌ها و سوزش دهان مفید است.
  • مالیدن روزانه یک مرتبه روغن به بر کف دست و پا از دفع عرق زیاد جلوگیری می‌کند.
  • دوست کبد است و ورم کبد را رفع می‌کند

روغن سنجد:

روغن سنجد از درختچه سنجد که به خانواده الئاگناسه (سنجدیان) تعلق دارد و در کوهستان‌ها و نواحی ساحلی آسیا و اروپا رشد می‌کند، گرفته می‌شود روغن سنجد به داشتن خواص درمانی و جوان‌سازی پوست شهرت زیادی یافته است. این روغن، یک پاک کننده و لایه‌بردار طبیعی است
  • درد و ورم مفاصل را تسکین می‌دهد.
  • رشد مو را تسریع می‌کند.
  • زخم را التیام می‌دهد.
  • اسیدهای چرب موجود در روغن سنجد به بدن هشدار می‌دهند تا ذخیره کردن چربی را متوقف کند
  • روغن سنجد می‌تواند به نرم شدن بافت مخاطی لوله گوارش کمک کند و برای درمان زخم‌های معده مفید باشد

روغن هسته انگور:

این روغن که از دانه انگور استخراج می شود، بسیار مناسب برای پخت و پز در دمای بالا است. فاقد سدیم و کلسترول است و میزان اسیدهای چرب غیر اشباع آن تا ۹۰ درصد می‌رسد. خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره انگور ۵۰برابر بیشتر از ویتامین E و ۲۰ برابر بیشتر از ویتامین C است .
  • این روغن می تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد.
  • مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.
  • از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند
  • رگ ها و مويرگ هاي شکسته يا آسيب ديده را بازسازي و تقويت مي کند.
  • ورم پس از عمل جراحي را کاهش مي دهد زيرا خاصيت ضد التهابي دارد
  • تقويت کننده ريشه مو است و با شوره سر مقابله مي کند.
  • این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.

خواص-روغن-انارروغن هسته انار:

هسته انار از قدیمی ترین دانه‌هایی است که در طب استفاده می شده است. روغن هسته انار برای اهداف درمانی و زیبایی کاربرد دارد و هم به صورت موضعی بر روی پوست و هم به صورت خوراکی مصرف می‌شود.
  • برای افرادی که از اگزما، پسوریازیس و آفتاب‌سوختگی رنج می‌برند مناسب می‌باشد.
  • اثر تجدیدکنندگی در این روغن علامت‌های بارز پیری بر روی پوست را پاک می‌کند
  • از بیماری‌های قلبی و تصلب شرایین جلوگیری می‌کند
  • این روغن منبع مناسبی از ویتامین ث بوده و برای رشد و سلامت موها ضروری است
  • مصرف خوراکی روغن هسته انار، از افزایش وزن جلوگیری می‌کند

کره ی بادام هندی

  • کره بادام هندی دارای مزه نسبتا شیرین و بافت نرم و کرمی مانندی است. اگرچه کره ی چربی کمتری نسبت به دیگر کره های خشکباری دارد 
  • دارای تاثیرات سودمندی بر روی فشار خون و سطح کلسترول بدن است.
  • دو قاشق غذاخوری کره بادام هندی تامین کننده ۸۷ درصد نیاز تغذیه روزانه پیشنهادی (RDA) مس می باشد 

کره گردو

دارای  امگا ۳ بسیار می باشد که چربی امگا ۳ کمک به جریان خون و نرخ عروقی مطلوب می کند 
  • منجر به کاهش خطر مرگ از طریق بیماری های قلبی عروقی می شود
  • علائم آرتروز را بهبود می بخشد.

خواص-کره-دانه-کنجدکره دانه کنجد

  • کره نرم ساخته شده از دانه های ریز و معمولا بوداده ی کنجد می باشد.
  • غذای خوبی برای رشد کودکان است.
  • بیشتر چربی کره کنجد از نوع غیر اشباع و شامل امگا ۳ است که به کاهش تورم کمک می‌کند
  • ریسک ابتلا به حمله قلبی را کاهش می‌دهد.
  • کره شامل مس، آهن، زینک، ویتامین B، کلسیم و فسفر است
  • ویتامین F موجود در آن از سلولهای پوستی محافظت می‌کند و از خشکی و خرابی پوست جلوگیری می‌کند.
  • کره کنجد علاوه بر نرم کردن معده و روده برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک و سوزش ادرار نیز مفید است.

کره دانه آفتابگردان

  • کره دانه آفتابگردان دارای مقدار چشمگیری از منیزیم، فسفر، روی، مس و سلنیم است
  • کلسترول ندارد و به نسبت پروتئین زیادی دارد و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است
  • سلامت قلب و کاهش کلسترول مضر می‌شود
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
  • به شفافیت پوست کمک می‌کند

کره نارگیل

کره نارگیل که ماننا نیز نامیده می شود، پوره ای از گوشت نارگیل های رسیده به حساب می آید
  • خانم‌هایی که کمبود آهن دارند کره نارگیل برای شان بسیار مفید است.
  • کره نارگیل به دلیل فیبر بالا می تواند به حرکات روده و کاهش کلسترول کمک فراوانی کند
  • فیبر کافی موجود در کره نارگیل باعث می‌شود سطح قند خون کنترل شود
  • این کره به دلیل تری گلیسیرید پایین عملکرد ورزشکاران را بهبود بخشیده و به سرعت جذب بدن می شود.
  • ویژگی آنتی میکروبی، آنتی ویروسی و آنتی باکتریایی دارد. 

کره بادام شیرین

  • دو سوم از چربی کره بادام در قالب فرم اشباعی سالم است
  • کره بادام حاوی حدود هفت برابر میزان کلسیم و حدود ۵۰ درصد منیزیم  بیشتر نسبت به کره بادام زمینی است.
  • به عنوان یک منبع خوبی از پروتئین و چربی است. 

کره پسته

  • ویتامین‌ها، چربی‌های مفید و پروتئینی که در پسته وجود دارد بسیار برای بدن مفید هستند. 
  • فواید کره پسته شامل قلب سالم، کنترل وزن، حفاظت در برابر دیابت و بهبود گوارش است
  • این کره مقدار زیادی فسفر و آهن وجود دارد که برای افزایش حافظه و ضریب هوشی مناسب هستند

کره بادام زمینی

  • هم برای کاهش وزن مناسب است هم افزایش وزن ! (برای مدت طولانی شما را سیر نگه می‌دارد در نتیجه جلوی اشتهای شما را برای خوردن غذاهای بیشتر می‌گیرد. از طرفی چون کالری آن به نسبت زیاد است برای افزایش وزن سالم توصیه می‌شود.)
  • کاهش سطح کلسترول مضر و در نتیجه به کاهش خطر ابتلا به بیمای قلبی کمک می‌کند.

خواص-کره-فندقکره فندق

  • منبع خوب اسیدهای چرب امگا ۶ است
  • سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین E، مس و منگنز است
  • غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب می‌شود
  • مقوی روده‌ها و معده است
  • سموم را از بدن خارج می‌سازد
  • برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است
  • بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می‌کند

ارده

  • طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای اصلاح طبع افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
  • خاصیت اصلی ارده کنجد، انرژی‌زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند.
  • از فواید ارده کنجد، کاهش کلسترول بد خون است.
  • ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است.
  • به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه‌شان هم می‌شود.
  • مصرف ارده برای رفع بیماریهای رحم توصیه میشود.
  • ارده نرم کننده سفتیها و ورمهای سفت داخلی است و دملها را نیز نرم میکند.
  • از فواید ارده کنجد استحکام و سلامت استخوانها و دندانها میباشد.
  • در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی بسیار موثر است.
  • مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه به افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL کمک می‌کند.
  • آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در دانه‌ کنجد و فراوردههای آن مانند ارده، می‌توانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.