کره به عنوان یک محصول لبنی پر طرفدار می تواند از شیر، ماست و یا دوغ حاصل شود. با اندکی حوصله و داشتن وسیله کاربردی می توان از این مواد لبنی، کره تهیه کرد. اگر به دنبال درست کردن یک کره خوشمزه با بافت و قوام مناسب هستید باید بدانید که چگونه این فرایند را با استفاده از یک دستگاه کره گیر انجام دهید.

طرز تهیه کره از ماست در قدیم

در گذشته استفاده از دستگاه های کره گیر به شکل های دیگری صورت می گرفت. در واقع استفاده از کره گیر های برقی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، مرسوم نبود بلکه از وسایل و ابزار دیگری به جای کره گیر استفاده می شد. استفاده از پوست حیوانات یکی از معمول ترین این روش ها محسوب می شد. استفاده از روش های قدیمی به دلیل زمان بر بودن و استفاده از انرژی بالای انسانی به تدریخ منسوخ شد و امروزه این اعمال با استفاده از تجهیزات و دستگاه های پیشرفته انجام می پذیرد.

طرز تهیه کره از ماست

استفاده از دستگاه کره گیر برای تهیه کره از ماست

دستگاه کره گیر یکی از وسایلی به شمار می آید که می توان با استفاده از آن از فرآورده های لبنی همچون ماست و شیر، کره به دست آورد. استفاده از این دستگاه راحت بوده و زمان آماده سازی کره به وسیله آن از روش های سنتی بسیار کوتاه تر می باشند. در این مقاله طرز تهیه کره از ماست را بیان خواهیم کرد.
در ابتدا باید ماست مورد نظر خود را آماده کنیم . بهتر آن است که از ماست های محلی برای کره گیری استفاده کنید اما اگر ماست محلی در دسترس نبود حتما از ماست هایی با درصد چربی بالا استفاده کنید. در انتخاب ماست دقت کنید چرا که ماست شما باید از شیر یک حیوان باشد. به هیچ وجه ماست گوسفندی یا ماست عمل آمده از شیر گاو را برای کره گیری مخلوط نکنید.

کره گیر را کاملا شست و شو دهید تا هیچ اثری از آلودگی روی آن نباشد.

مقداری از ماست مورد نظر را درون کره گیر بریزید. پس از آن به اندازه یک پنجم دستگاه را آب سرد بریزید. در این مرحله از آب گرم یا ولرم استفاده نکنید. در این مرحله می توان از قطعات یخ شکسته شده برای زودتر عمل امدن کره نیز استفاده کرد.

در مرحله بعد دستگاه کره گیر را روشن کنید. دستگاه کره گیر ها با توجه به توانایی و قدرتی که دارند قادرند در فاصله چهل تا پنجاه دقیقه باعث ساخته شدن کره شوند. در طول این مدت دستگاه با شدت و سرعت آب و ماست را مخلوط خواهد کرد و کره به صورت کف بر روی دوغ حاصل می شود. بعد از طی شدن ساعت مشخص دستگاه را خاموش کنید. می توان با استفاده از یک کفگیر استیل کره حاصل شده را درون یک کیسه توری گذاشت و دوغ حاصل را از آن رد کرد تا فقط کره آن به جا بماند. در این حالت کره معمولا بافت بسیار نرمی خواهد داشت. می توان کره را با کیسه درون مقداری یخ قرار داد تا شکل بگیرد و یا آن را درون یخچال قرار داد.
به این ترتیب می توان از مقداری ماست و بدون زحمت و دردسر تجربه یک کره دست ساز خانگی را تجربه کرد.