جهت خرید شرایطی لطفا تماس بگیرید
معایب میوه خشک | فواید میوه خشک

میوه خشک یا Dried fruit محصولی است حاصل از فرآوری میوه های مختلف که نهایتا محصول تولید شده در گروه غذایی خشکبار و آجیل قرار می گیرد. انواع میوه را با استفاده از روش های مختلفی از جمله خشک کردن میوه در آفتاب و یا خشک کردن در ماکروفر تبدیل به میوه خشک نمود اما بهترین روش استفاده از دستگاه میوه خشک کن می باشد. میوه خشک به دلیل از دست دادن آب، دارای قابلیت نگهداری طولانی تری نسبت به میوه های تازه می باشد و در اکثر موارد خواص میوه خشک از نوع تازه آن بیشتر خواهد بود. توصیه پزشکان به بسیاری از افرادی که به دلیل بیماری از خوردن برخی از میوه های تازه منع شده اند، استفاده از میوه خشک به منظور تامین ویتامین ها و مواد مغذی می باشد. خشک کردن میوه های فصل تابستان یکی از راه های ذخیره کردن این خوراکی های خوشمزه برای سایر فصول سال می باشد همچنین در برخی از شرایطی که امکان همراه داشتن میوه تازه بسیار سخت است مثل زمانی که در سفر هستیم و یا برای کوهنوردان و طبیعت گردان ، می توان با همراه داشتن خشک از لذت مصرف میوه های خوشمزه بی نصیب نماند. البته روش های دیگری هم برای نگهداری طولانی مدت میوه ها وجود دارد مثل منجمد کردن و درست کردن کمپوت میوه که این روش ها به دلایل مختلف از محبوبیت کمتری برخوردار است. یکی از نکات مهم درباره خشک کردن میوه این است که چطوری میوه خشک کنیم سیاه نشه. برای این کار بهترین راه، استفاده از دستگاه های میوه خشک کن است.
در این مقاله از بکردانه به بررسی معایب، مضرات و مزایای میوه خشک خواهیم پرداخت تا انتها با ما همراه باشید.

مضرات میوه خشک

میوه های خشک به دلیل از دست دادن آب، دارای کالری و قند بالایی می باشند این مورد را می توان از دیدگاهی قاطع به عنوان یک مزیت در نظر گرفت با این که ممکن است از نظر برخی افراد به عنوان عیب شناخته شود اما در حقیقت سود و منفعت آن بیشتر از ضرر های آن است و برای پیشگیری از بروز عوارض باید از مصرف بی رویه این خوراکی خوشمزه خودداری نمود. میوه های خشک سرشار از فیبر هستند، بدن برای منظم بودن و سلامت روده به فیبر نیاز دارد، اما فیبر زیاد باعث اذیت شدن روده ها می شود پس برای در امان ماندن از این ضررها شما می توانید مصرف میوه های خشک را در چند وعده تقسیم کنید و اگر نیاز به افزایش فیبر بدن دارید، مصرف این مواد را طی چندین هفته کم کم افزایش دهید تا زمانی که بدن شما برای دریافت حجم کافی از فیبر اضافی آماده شود و با مشکلات گوارشی روبرو نشوید. میوه های خشک شده دارای قند طبیعی از نوع فروکتوز هستند که آن را قند میوه می نامند. برخی میوه های خشک برای حفظ رطوبت و جلوگیری از چسبیدن به یکدیگر با قند بیشتر پوشیده می شوند. قند یکی از عوامل اصلی پوسیدگی دندان است. شما می توانید ریسک پوسیدگی دندان را با خوردن آب همراه میوه های خشک و همچنین مسواک زدن و استفاده از نخ دندان کشیدن در اسرع وقت به حداقل برسانید. افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید در مصرف میوه های خشک دقت نمایند. برخی از میوه های خشک مخصوصا آن دسته از میوه هایی که با شکر پوشانده شده اند سرشار از قند هستند. با توجه به موارد ذکر شده در بالا، میوه های خشک در صورت استفاده درست، خطری برای سلامتی انسان نداشته بلکه می تواند بسیار مفید و انرژی زا باشد. شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره درباره نحوه اخذ مجوز تولید میوه خشک با مشاورین بکردانه تماس حاصل نمایید.

مضرات میوه خشک

مضرات سیب خشک

سیب خشک یکی از محبوب‌ترین انواع میوه‌های خشک است که به دلیل طعم شیرین و ماندگاری بالا طرفداران زیادی دارد، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد. در ادامه به مهم‌ترین مضرات سیب خشک اشاره می‌کنیم:

  • کالری و قند بالا: سیب خشک به دلیل از دست دادن آب، غلظت قند (فروکتوز) و کالری بسیار بالاتری نسبت به سیب تازه دارد. هر ۱۰۰ گرم سیب خشک حدود ۲۵۰-۳۰۰ کالری انرژی دارد که تقریباً ۳ برابر سیب تازه است. مصرف زیاد آن می‌تواند منجر به افزایش وزن ناخواسته شود.
  • مشکلات گوارشی: سیب خشک سرشار از فیبر نامحلول است (حدود ۸-۱۰ گرم فیبر در ۱۰۰ گرم). اگر بدن به فیبر بالا عادت نداشته باشد، مصرف ناگهانی آن باعث نفخ، اسهال یا یبوست می‌شود. توصیه می‌شود مصرف را به تدریج افزایش دهید.
  • پوسیدگی دندان: قند طبیعی و چسبندگی سیب خشک می‌تواند به مینای دندان آسیب بزند. پس از مصرف، بلافاصله آب بنوشید و مسواک بزنید.
  • مناسب نبودن برای بیماران دیابتی: شاخص گلیسمی سیب خشک بالاتر از سیب تازه است (حدود ۵۰-۶۰). بیماران دیابتی باید مقدار مصرف را با پزشک هماهنگ کنند، به‌ویژه اگر سیب خشک با شکر اضافی تولید شده باشد.
  • آلرژی و افزودنی‌ها: برخی سیب‌های خشک صنعتی حاوی سولفیت (برای حفظ رنگ) هستند که در افراد حساس باعث واکنش آلرژیک، تنگی نفس یا سردرد می‌شود.

با رعایت اندازه مصرف (حداکثر ۳۰-۴۰ گرم در روز) می‌توانید از مزایای سیب خشک بهره‌مند شوید بدون اینکه عوارض جدی تجربه کنید.

مضرات سیب خشک

فواید میوه خشک

از دیگر فواید میوه خشک می توان به مواردی مثل: افزایش مواد مغذی بدن، جلوگیری و کنترل دیابت، تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت روده و سیستم گوارشی، بهبود علائم اضطراب و افسردگی، کاهش وزن و ... را نام برد. اگر به دنبال راهنمای خرید میوه خشک کن خوب هستید با بکردانه همراه باشید تا تمامی نکات مفید درباره طرز کار و استفاده از این دستگاه را فرابگیرید.

برای اطلاع از قیمت دستگاه میوه خشک کن می توانید به فروشگاه اینترنتی بکردانه مراجعه نمایید و پس از بررسی دستگاه های موجود، اقدام به خرید نمایید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان بکردانه در ارتباط باشید.

مصرف متعادل، کلید سلامتی

میوه‌های خشک از جمله سیب خشک، منبع غنی ویتامین‌ها، فیبر و آنتی‌اکسیدان هستند و می‌توانند جایگزین سالمی برای میان‌وعده‌های شیرین صنعتی باشند. با این حال، کالری بالا، قند متمرکز و فیبر زیاد آن‌ها ایجاب می‌کند که حداکثر ۳۰-۴۰ گرم در روز مصرف شود. افراد دیابتی، دارای مشکلات گوارشی یا حساسیت به سولفیت حتماً با پزشک مشورت کنند. با تقسیم مصرف به وعده‌های کوچک، نوشیدن آب فراوان و رعایت بهداشت دهان، می‌توانید از تمام مزایای این خوراکی خوشمزه بهره‌مند شوید بدون آنکه عوارض جانبی تجربه کنید.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید