خشک کردن و نگهداری میوه و سبزیجات و استفاده از آنها در فصول مختلف از دیرباز متداول بوده است از گذشته برای افزایش ماندگاری این محصولات از روش خشک کردن استفاده می کردند.
امروزه دستگاه های خشک کن میوه و سبزیجات در ابعاد و اندازه های مختلف در صنعت و همچنین در خانه مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه های خشک کن از لحاظ تکنیکی و تکنولوژی به چند دسته تقسیم می شوند که هر کدام کارایی و ویژگی های خاص خود را دارد. کیفیت و کمیت محصول ورودی و خروجی ازعوامل مهم استفاده از دستگاه های میوه خشک کن می باشد. برای خرید دستگاه میوه خشک کن می توانید از کالاهای بکردانه دیدن فرمایید. 

مراحل تاسیس کارگاه میوه خشک کنی

برای تاسیس کارگاه حداقل موجودی مورد نیاز متناسب با نوع دستگاه مورد استفاده می باشد. ابتدا با توجه به بودجه، فضای کار و توان تولید، دستگاه متناسب را انتخاب کنید. برای راه اندازی کسب و کار خانگی، دستگاه میوه خشک کن کابینتی بهترین انتخاب است. پس از خرید دستگاه میوه خشک کن مناسب، برای خشک کردن میوه و سبزیجات، آن ها را قبل از مصرف شسته و بعد توسط اسلایسر خرد کنید. برای کسب وکار خانگی اسلایسر دستی مناسب تر است.
بیشتر میوه ها را می توان با پوست خشک کرد ولی برخی از آنها مثل کیوی و موز باید حتما پوست گیری شوند. قبل از خشک کردن، هسته میوه ها را جدا کنید برای این کار از یک دستگاه هسته گیر استفاده کنید.
نکته بسیار مهم که باید در تولید میوه خشک به آن توجه کرد این است که هیچگاه نباید دو یا چند میوه را برای خشک کردن در دستگاه میوه خشک کن خانگی قرار داد چرا که ساز و کار و زمان خشک شدن میوه ها با یکدیگر متفاوت است و اگر در یک دستگاه میوه خشک کنی چند نوع میوه را قرار دهید بوی میوه ها بر یکدیگر اثر گذاشته و طعم میوه ها عوض می شود.
پس از خشک کردن میوه ها آن ها را بسته بندی نمائید و برای فروش آماده کنید. جهت بسته بندی از پاکت های آماده یا ظروف موجود در بازار استفاده کنید و یا به وسیله دستگاه سلفون کشی یا دستگاه دوخت پلاستیک رومیزی آنها را بسته بندی نمائید.
با استفاده از دستگاه میوه خشک کن خانگی شما می توانید محصولات متنوعی را تولید کنید و بدین ترتیب کسب درآمد در منزل را تجربه کنید.

خشک کردن میوه با در کارگاه میوه خشک کنی

راه اندازی خط تولید میوه و سبزیجات خشک

کسب و کار خشک کردن میوه و سبزیجات در کل کشور می تواند پیشرفت خوبی داشته باشد چرا که شما در هر منطقه جغرافیایی که باشید، می توانید از میوه و سبزی آن منطقه استفاده کنید.
خط تولید، شامل دستگاه خشک کن و وان شستشو می باشد. با توجه به بودجه ی خود و ظرفیتی که می خواهید داشته باشید، می توانید کار خود را شروع کنید. وان های شستشو در دو مدل: وان ساکن و وان گردش در آب وجود دارند. معمولا از وان ها برای شستشوی میوه و سبزیجات استفاده می شود که بعد از آن سبزیجات باید آبگیری شوند.
مرحله پوست کندن برای میوه ها کاربرد دارد که همانطور که قبلا توضیح دادیم از اسلایسر استفاده می شود. برای کسب و کار خانگی از اسلایسر دستی و برای کسب وکارهای بزرگتر می توان از اسلایسرهای برقی استفاده کنید که میوه ها را با قطر یکسان برش می دهند. بعد از عمل خشک کردن، بسته بندی انجام می شود.
تعداد اپراتور مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید به میزان ظرفیت تولید بستگی دارد. مثلا برای راه اندازی کسب و کار خانگی، حداقل 2 اپراتور نیاز است ولی اگر کسب و کار صنعتی را در نظر بگیرید با توجه به اینکه چه میوه ای می خواهید خشک کنید و اینکه از چه دستگاهی استفاده می کنید و همچنین چند شیفت کاری از دستگاه استفاده می شود، تعداد اپراتور بیشتر است.

مساحت مورد نیاز برای تاسیس کارگاه میوه خشک کنی

مساحت مورد نیاز بستگی به ظرفیت تولید دارد، مثلا برای مشاغل خانگی با توجه به اینکه دستگاه مورد استفاده، کوچک است و تعداد اپراتور هم کمتر است، یک سالن 12 متری می تواند کافی باشد ولی برای کارگاه های بزرگتر و یا صنعتی چون ظرفیت تولید بالاست وهمچنین تعداد اپراتور و اندازه دستگاه هم بیشتر است حداقل فضای مورد نیاز 150 تا 200 متر می باشد.

مجوز کارگاه میوه خشک کن

گرفتن مجوز بستگی به سطحی دارد که می خواهید درآن سطح کار کنید مثلا اگر در سطح خانگی باشد از بهداشت محل باید مجوز گرفته شود و اگر در سطح صنعتی، باید مجوز صنایع و مجوزهای مربوط به این کار را تهیه نمائید.

 

نظرات خود را با ما در میان بگذارید