خرید نقدی با 10 درصد تخفیف جهت خرید شرایطی لطفا تماس بگیرید
روش خشك كردن سیب با دستگاه میوه خشک کن

میوه خشک یکی از محبوب ترین تنقلات در میان بزرگسالان و کودکان است. اگرچه بسیاری از کودکان هنوز هم مصرف خوراکی های بی فايده و مضر مانند چيپس و پفک را به میوه خشک ترجیح می دهند، اما می توان با خرید میوه خشک خوش طعم و باکیفیت، آن ها را از خوردن این خوراکی های مضر بازداشت. سیب یکی از محبوب ترین میوه های خشکی است که می توان با قیمت مناسب آن را تهیه نمود. روش خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن بسیار ساده است. اما باز هم برخی از افراد در مورد اینکه چگونه می توانند این کار را انجام دهند، اطلاعات کافی ندارند. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا بیشتر با نحوه خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن آشنا شوید.

طرز تهیه و خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن

طرز تهیه و خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن

سیب یکی از انواع میوه هایی است که می تواند با روش های مختلفی از جمله خانگی و یا با کمک دستگاه خشک شود. سیب خشک، به دلیل داشتن طعم بسیار مطلوب و ویتامین ها و مواد مغذی فراوان، می تواند برای بدن بسیار مفید باشد. به همین خاطر، بسیاری از مشتریان میوه خشک، این میوه را به بسیاری از میوه های دیگر ترجیح می دهند.
برای خشک کردن سیب می توان از دستگاه میوه خشک کن کابینی و یا تونلی استفاده کرد. همچنین، بانوان و آقایان عزیز در خانه های خود می توانند با کمک دستگاه های میوه خشک کن خانگی، اقدام به خشک کردن میوه ها کنند.
برای خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن خانگی و یا صنعتی، می توانید طبق مراحلی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، پیش بروید.

  1. شستشوی سیب و ضد عفونی کردن آن ها
    شستشوی سیب و ضد عفونی کردن آن ها، اولین قدم برای خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن است. لازم است که ابتدا سیب های باکیفیت که بدون لکه و له شدگی هستند را انتخاب کنید. سپس با محلول های ضد عفونی کننده میوه و آب خوب آن ها را بشویید تا هیچ لک و یا آلودگی روی آن ها باقی نماند.
  2. اسلایس کردن میوه ها
    پس از شستشوی میوه ها و ضد عفونی کردن آن ها، نوبت به اسلایس کردن یا همان برش زدن سیب ها می رسد. برای این کار می توان از دستگاه اسلایسر استفاده کرد تا سیب ها با سایز مشخص و یکسانی برش زده شوند. اما اگر این دستگاه ها در دسترس شما نیستند، می توانید به صورت دستی کار اسلایس کردن میوه ها را انجام دهید. برای این کار کافیست که سیب ها را با ضخامت 4 الی 6 میلی متر برش بزنید. سعی کنید که برش های شما هم اندازه باشند تا مراحل خشک شدن آن ها به صورت مطلوب انجام شود.

طرز تهیه و خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن

  1. جلوگیری از تغییر رنگ سیب
    پس از اسلایس کردن سیب ها، احتمالا شاهد تغییر رنگ و سیاه شدن آن ها خواهید بود. برای جلوگیری از این اتفاق، می توانید از دو راهکار استفاده کنید. اولین راهکار این است که سیب ها را در محلول آب، آبلیمو و شکر به مدت 5 دقیقه قرار دهید تا شاهد تغییر رنگ آن ها نباشید. دومین راهکار هم این است که از افزودنی های مجاز صنعتی برای جلوگیری از تغییر رنگ سیب استفاده کنید.
  2. قرار دادن سیب ها در سینی دستگاه میوه خشک کن
    پس از خشک شدن سیب ها، لازم است که آن ها را به صورت منظم درون سینی های دستگاه میوه خشک کن بچینید. سعی کنید که این کار را با صبر و حوصله انجام دهید. چرا که حرارتی که در میان سیب ها حرکت می کند، تاثیر زیادی روی خشک شدن آن ها بدون سوختگی دارد.
  3. منتظر ماندن برای خشک شدن سیب ها
    پس از چیدمان سیب ها درون سینی میوه خشک کن، نوبت به آن رسیده که مرحله آخر خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن را انجام دهید. فقط کافیست که دستگاه را روشن کنید تا حرارت به تمامی بخش های دستگاه وارد شود. می توانید به مدت 4 الی 12 ساعت (بسته به نوع دستگاه) منتظر بمانید تا مراحل خشک شدن سیب ها به اتمام برسند.

دقت داشته باشید که از حرارت بسیار بالا برای خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن استفاده نکنید. چرا که این حرارت باعث از بین رفتن مواد مغذی و سوختن میوه ها می شود. پس از پایان مراحل کار، می توانید سیب خشک را تست کنید. در صورتی که سیب خشک را از وسط تا کردید و هیچ رطوبتی نداشت، کاملا خشک شده است. اما در صورت وجود رطوبت در سیب خشک در هنگام تا کردن، بهتر است که باز هم اجازه دهید سیب ها خشک شوند.

از کجا دستگاه میوه خشک کن بخریم

از کجا دستگاه میوه خشک کن بخریم

در این مقاله درباره روش خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن صحبت کردیم. اما ممکن است ندانید از کجا دستگاه میوه خشک کن تهیه کنید. پیشنهاد ما بکردانه است. این مجموعه با طراحی و ساخت ماشین آلات صنعتی، گامی بلند در جهت توسعه صنعت و مشاغل برداشته است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دستگاه‌ها و همچنین تهیه آنها، به وبسایت گروه بکردانه مراجعه کنید.

 درجه میوه خشک کن برای سیب

بهترین درجه حرارت برای خشک‌کردن سیب با میوه ‌خشک‌‌کن، ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد است. در این بازه دمایی، سیب‌ها به‌آرامی رطوبت خود را از دست می‌دهند؛ بدون اینکه بسوزند یا طعم‌شان تغییر کند. اگر دمای دستگاه بیش از اندازه بالا باشد، سطح سیب‌ها به سرعت خشک شده و با ایجاد لایه‌ای سخت، مانع خروج رطوبت داخلی سیب می‌گردد. همچنین دمای بالا باعث تیره ‌شدن و یا حتی فاسد شدن سیب نیز می‌شود.

برای خشک‌کردن سیب در حجم بالا، حتما از دستگاه‌های میوه خشک کن‌ با قابلیت تنظیم دقیق دما و گردش یکنواخت هوا استفاده کنید. در صورت استفاده از دستگاه‌هایی که چند سینی برای خشک کردن میوه دارند، حتما در اواسط فرآیند خشک کردن، جای سینی‌ها را تغییر دهید تا همه سیب‌ها به ‌طور یکنواخت خشک شوند.

برای دستیابی به نتیجه بهتر، حتما به نکات زیر توجه کنید:

  • سیب‌ها را به صورت نازک و یکنواخت (در حدود ۳ تا ۵ میلی‌متر) برش دهید.
  • برای جلوگیری از قهوه‌ای شدن سیب‌ها، قبل از خشک‌کردن، آن‌ها را به مدت چند دقیقه در محلول آب و آبلیمو قرار دهید.
  • زمان خشک‌شدن سیب‌ها، معمولا بین ۶ تا ۱۰ ساعت است. البته این زمان به ضخامت سیب‌ها و مدل دستگاه نیز بستگی دارد.

درجه میوه خشک کن برای سیب

چگونه سیب را خشک کنیم که سیاه نشود

یکی از نگرانی‌های رایج هنگام خشک‌کردن سیب، تیره شدن و تغییر رنگ آن است. این تغییر رنگ، به دلیل اکسید شدن برش‌های سیب در تماس با اکسیژن هوا اتفاق می‌افتد. برای جلوگیری از این مشکل، چند روش ساده ولی موثر وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. استفاده از آبلیموی تازه و یا شربت آبلیمو

یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای حفظ رنگ سیب، استفاده از آبلیموی تازه است. بعد از برش ‌زدن سیب‌ها، می‌توانید مقداری آبلیمو را با فرچه روی آن‌ها بمالید و یا سیب‌ها را برای چند دقیقه در شربت آبلیمو(محلولی از آب، شکر و آبلیمو) غوطه‌ور کنید. این کار باعث جلوگیری از سیاه شدن آن‌ها می‌شود. اگر از شربت آبلیمو استفاده کنید، طعم سیب‌ها دلچسب‌تر نیز خواهد شد.

۲. غوطه ‌ور کردن در آب پرتقال یا آناناس

استفاده از آبمیوه‌هایی مثل آب پرتقال یا آب آناناس نیز راه‌حلی طبیعی و خوش‌طعم برای حفظ رنگ سیب است. این مایعات به‌دلیل داشتن ویتامین C و خاصیت اسیدی، مانع از اکسید شدن سیب‌ها شده و در عین حال، طعم جدیدی به آ‌ن‌ها می‌دهند.

۳. استفاده از پودر متابی ‌سولفیت سدیم (برای مصارف صنعتی)

در تولیدات کارگاهی یا صنعتی، برای جلوگیری از تیره‌شدن میوه‌ها، از محلول متابی ‌سولفیت سدیم استفاده می‌شود. این ماده، یک نگهدارنده قوی است که استفاده از آن، نیازمند دقت در میزان مصرف است، زیرا مصرف بیش از حد آن، می‌تواند طعم و کیفیت میوه را تحت ‌تاثیر قرار دهد. همچنین رعایت نکات ایمنی هنگام استفاده از این ترکیب شیمیایی ضروری است.

نکته مهم این است که بعد از غوطه‌ور کردن برش‌های سیب در محلول انتخابی (متابی سولفیت سدیم و یا آبلیمو)، حتما آن‌ها را روی یک پارچه تمیز یا دستمال جاذب قرار دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. این کار باعث می‌شود که فرآیند خشک‌کردن با کیفیت بهتری انجام شود و سیب‌ها نرم یا چسبنده نشوند. البته پیشنهاد می‌شود که برای جلوگیری از تیره شدن سیب‌ها در مصارف خانگی، از محلول‌های طبیعی مثل آبلیمو استفاده کنید، زیرا ساده‌ و بی‌خطر هستند.

با رعایت این نکات ساده، می‌توانید سیب‌ها را با رنگ طبیعی، طعم دلپذیر و ظاهری زیبا، خشک کنید. 

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید