سبد خرید0

میوه ها را هم می توان به صورت تازه میل کرد هم به صورت خشک شده و ترد. میوه ی خشک یا چیپس میوه یکی از تنقلات خوشمزه و سالم است که می توانید به صورت میان وعده از آن استفاده کنید. همچنین می توان در مهمانی ها به صورت پذیرایی از آن بهره برد. حتی افرادی هم که میوه تازه مصرف نمی کنند، از نوع خشک آن استقبال می کنند. به دلیل اینکه خشک کردن میوه به روش سنتی و در برابر نور خورشید، امکان وجود آلودگی های محیطی و گرد و خاک را در میوه افزایش می دهد، افراد به سمت میوه هایی که به روش های صنعتی خشک می شوند، روی آورده اند. اما خرید میوه خشک آماده چندان مقرون به صرفه هم نیست و قیمت نسبتا بالایی دارد. اما اگر به جنبه کسب درآمد و داشتن میوه های خشک سالم و ارگانیک اهمیت دهید می توانید با خرید یک دستگاه میوه خشک کن خانگی به راحتی در تولید میوه ی خشک خودکفا شوید واز میوه های خشک تولیدی خود لذت ببرید.

چرا باید از میوه خشک کن استفاده کرد؟

یکی از دلایل مهم برای استفاده از میوه خشک کن این است که می توان از میوه ها به مدت طولانی تری نسبت به میوه های خشک نشده و تازه استفاده کرد. در هر ماده ی خوراکی بین 2 تا 96 درصد آب وجود دارد. وجود آب در میان بافت میوه های تازه باعث می شود باکتری ها و قارچ ها در آن به سرعت رشد کنند و به زودی خراب شوند و کپک بزنند. اما با خشک کردن میوه باعث می شویم تا آنها عمر طولانی تری داشته باشند و مدت زمان بیشتری مورد استفاده قرار بگیرند. توجه داشته باشید که با خشک کردن میوه ها فقط آب آنها از بین می رود و ویتامین ها و مواد مغذی آن از بین نخواهد رفت.

طرز کار دستگاه میوه خشک کن ها

برای خشک کردن میوه ها با استفاده از میوه خشک کن باید ابتدا میوه ها را به خوبی بشویید و ضدعفونی کنید تا میوه ها آلوده نباشند. همچنین میوه های خراب و آن هایی که تغییر رنگ داده اند، برای افزایش کیفیت محصول نهایی، جدا شوند. سپس میوه ها آبکشی می شود و رطوبت روی آن ها گرفته می شود. بعد از آن به وسیله دستگاه اسلایسر میوه، برش انجام می شود. درصورتی که میوه هسته بزرگی دارد، باید برای جداسازی هسته، به دستگاه هسته گیر منتقل شود. در نهایت اسلایسرهای میوه را داخل سینی های دستگاه خشک کن میوه قرار دهید.

دستگاه های میوه خشک کن آب داخل میوه و مواد خوراکی را بدون هیچ فرآیند پختی از بین می برد. در داخل دستگاه های میوه خشک کن یک المنت حرارتی و یک فن قرار دارد. المنت حرارتی باعث گرم شدن محیط داخل دستگاه می شود و فن این گرمای تولید شده را در دستگاه به گردش در می آورد.

دستگاه خشک کن میوه به وسیله ی مشعل تعبیه شده در دستگاه، حرارت را به صورت یکنواخت و غیرمستقیم بین تمامی سینی و کابین ها پخش می شود. به این صورت رطوبت از میوه خارج شده و ویتامین های موجود در میوه ها حفظ می شود و تغییر رنگ نمی دهد. دوجداره و عایق بودن بدنه ی دستگاه خشک کن میوه، از خروج حرارت از ماشین به بیرون جلوگیری می کند.

در خشک کن میوه، شما می توانید دما و زمان موردنیاز خود را به دستگاه بدهید تا خشک شدن میوه ها شروع شود. بهتر است دما بین 40 تا 60 درجه سانتی گراد باشد و بسته به نوع میوه، با صبر و حوصله و سرعت کمی خشک شود. زمان خشک کردن میوه به عوامل مختلفی مانند رطوبت اولیه و نهایی میوه، دما و رطوبت محیط، دمای محفظه دستگاه خشک کن و نوع میوه بستگی دارد و تقریبا بین 4 تا 8 ساعت زمان میبرد.

شاید برای شما سوال پیش بیاید که آیا نمی توان از فر به عنوان میوه خشک کن استفاده کرد؟ بعضی از فرها مجهز به میوه خشک کن نیز هستند اما به طور کلی تمام فرها دارای فن جهت گردش هوای گرم نیستند. همچنین اینکه گرمای ایجاد شده در فر به طور یکنواخت بر روی سطح میوه قرار نمی گیرد و نتیجه ی کار مطلوب نخواهد بود. دلیل دیگر این که دمای فر بسیار بالا است و باعث می شود میوه ها پخته شوند و هم طعم آنها دچار تغییر شوند هم مواد مغذی داخلشان از بین بروند. دستگاه میوه خشک کن از لحاظ مصرف برق هم بسیار مقرون به صرفه تر از فر می باشد.

طریقه استفاده از میوه خشک کن

موارد استفاده از میوه خشک کن ها

به دلیل اینکه این محصول بیشتر برای خشک کردن میوه به کار می رود به اسم میوه خشک کن شناخته می شوند. در حالی که از این دستگاه برای خشک کردن گوشت، سبزیجات، غلات و گل نیز می توان استفاده کرد. از دیگر موارد استفاده از این دستگاه می توان به تهیه ی لواشک، ماست تازه و غذاهایی که به دمای ملایم اما با دوام نیاز دارند می توان اشاره کرد. میوه خشک کن هایی که دارای سینی گرد می باشند برای مواد غذایی خشک مثل میوه و سبزی و گوشت و غیره، و دستگاه هایی که دارای سینی مربعی می باشند برای تهیه ی ماست و لواشک به کار می روند.

مزایای استفاده از دستگاه میوه خشک کن

  • نگهداری بیشتر میوه ها : با از بین بردن آب میان بافتی میوه، می توان آنها را به صورت خشک شده مدت زمان بیشتری نسبت به میوه ی تازه نگهداری و استفاده کرد.
  • سلامت : خشک کن ها هرگز باعث از بین رفتن مواد مغذی و پروتئین داخل میوه ها نمی شوند. این دستگاه ها فقط آب میوه ها را از بین میبرد. به علاوه بر خلاف میوه های خشک شده و کنسروی کارخانه ای فاقد مواد نگه دارنده ی سولفوری و نمک می باشند. حتی برخی کارخانجات به میوه ی خشک شده شکر و برخی مواد شیمیایی مضر اضافه می کنند. پس با تهیه ی میوه خشک در منزل از سلامت چیپس میوه ی خود مطمئن باشید.
  • صرفه جویی : دیگر نگران دور ریختن میوه های اضافه ی داخل یخچال خود نباشید. با این دستگاه میوه های خود را خشک کنید و با خیال راحت استفاده نمایید.
  • استفاده ی آسان : استفاده از دستگاه میوه خشک کن بسیار آسان بوده و در منزل و توسط هر شخصی امکان پذیر است.

انواع میوه خشک کن

  • جریان عمودی:

منبع تولید گرما در این دستگاه در قسمت پایینی آن قرار دارد. این دستگاه ها معمولا گرد هستند.

  • جریان افقی:

منبع تولید گرما در این دستگاه در قسمت پشت دستگاه قرار دارد. این مدل از خشک کن توزیع گرمای یکنواخت تری دارد. مدلهای مختلف این دستگاه از رومیزی تا بزرگ و صنعتی موجود است.